Maandelijkse nieuwsbrief

Na de regenachtige start van de junimaand genieten we allemaal van het zonnetje dat zich steeds meer laat zien. Laten we hopen op een heerlijk zomerseizoen! Wij hebben er ontzettend veel zin in en hopen dat jullie er net zo naar uitkijken. Het zomerprogramma, dat op 12 juli begint, zit vol met leuke activiteiten! We vertellen je hier meer over in deze nieuwsbrief! We wensen jullie veel leesplezier en een fantastische zomervakantie!

In deze nieuwsbrief lees je onder andere over: ✔︎ Ontwikkelingen toeristenbelasting ✔︎ Horeca-activiteiten ✔︎ Animatie-activiteiten ✔︎ Watersportregels ✔︎ Verlenging seizoenplaats

Horeca-activiteiten

De agenda van Eetcafé de Brielse Meeuw zit weer bomvol! Noteer de volgende activiteiten alvast:

 • 06 juli: Optreden van Richie en live uitzending van de wedstrijd van het Nederlands elftal!
 • 13 juli: Optreden van zangeres Angelique, dus lekker dansen en swingen.
 • 21 juli: Spaanse Dag met van 12.00 – 17.00 uur een markt achter de receptie met tapas en sangria. Vanaf 18.00 kun je in het Eetcafé heerlijke Paella eten met live muziek van Belinda.
 • 27 juli: Blues band Rude Move, als opwarmer voor Brielle Blues!

Animatie-activiteiten

12 juli is de start van ons animatieprogramma! Kijk in de app voor het volledige programma, inschrijven en meer details. Hier zijn enkele highlights:

 • 18 juli: Bootcamp, kom lekker je spieren versterken en doe gezellig mee.
 • 20 juli: Colorrun, een sportieve activiteit waarbij je lekker gekleurd wordt, wie wil dat nu niet?
Camping Zuid Holland animatie 9

Ontwikkelingen Toeristenbelasting

Als gast van Camping de Meeuw betaal je toeristenbelasting, die wij afdragen aan de gemeente. Door de fusie van de gemeente Brielle, Hellevoetsluis en Westvoorne tot de nieuwe gemeente Voorne aan Zee, moeten de regels en tarieven voor de toeristenbelasting in één nieuwe verordening worden opgenomen.

De gemeente voert hiervoor een onderzoek uit om een actueel beeld te krijgen van het verblijfsritme van de gasten van de diverse campings, kampeerterreinen en recreatieparken. Met andere woorden “hoe vaak overnacht je op de camping?”. Op basis hiervan wordt het forfaitaire (vaste jaarlijkse) tarief voor de toeristenbelasting voor jaar- en seizoenplaatsen vastgesteld voor de periode na 1 januari 2025. Het onderzoek bestaat uit telefonische interviews met een deel van de gasten om een beeld te krijgen van het verblijfsritme.

De camping moet verplicht de gegevens van haar gasten aanleveren om de gemeente in staat te stellen het onderzoek uit te voeren. De gemeente heeft hiervoor opdracht gegeven aan het bedrijf Legitiem uit Duiven. Het kan dus zijn dat je binnenkort wordt benaderd voor het onderzoek door een callcenter namens Legitiem en de gemeente. Wij vragen je vriendelijk om mee te werken aan het onderzoek.

Watersportregels

Yes, de zomer is begonnen! We kunnen weer volop genieten van het Brielse Meer. Om ervoor te zorgen dat iedereen plezier heeft en veilig blijft, is het belangrijk dat we allemaal de watersportregels kennen en naleven. Dus lees de regels even door en zorg dat je goed op de hoogte bent.

Bekijk de regels

Houd je je niet aan de regels, dan zijn de boetes fors. Laten we ervoor zorgen dat iedereen veilig en plezierig kan watersporten. Benieuwd naar de mogelijke boetes bij overtredingen?

Bekijk de boete bedragen

Laten we er samen een geweldige zomer van maken op het Brielse Meer! 🛶🌞

Camping Brielle omgeving 12

EHBO en AED

Recentelijk hebben we helaas een aantal ambulances op het terrein gehad. Het is van groot belang dat zij direct worden opgevangen en naar de juiste plek worden geleid. Soms telt elke seconde!

Daarom is het essentieel om de receptie of de beheerder op de hoogte te stellen wanneer er een ambulance komt. Als je 112 belt, blijven ze vaak aan de lijn en sturen ze onmiddellijk hulpdiensten op pad. Zorg er dan ook voor dat een medestander, buurvrouw, kennis of ander persoon de receptie en/of beheerder belt, zodat wij de hulpdiensten kunnen begeleiden!

Op de camping is een team van BHV’ers aanwezig die kunnen worden ingezet bij noodsituaties. Daarnaast hebben we 2 AED-apparaten beschikbaar: één bij de werkplaats (tegen de gevel) en één in het woonhuis bij de beheerder.

Noodnummers

Bij de werkplaats hangt ook een lijstje met (06-)nummers die direct kunnen worden gebeld voor reanimatie; Via deze nummers ontvang je ook de code om de AED-kast te openen. Hieronder vind je de lijst:

Het noodnummer dat altijd gebeld kan worden: 06-20370590

Beheerder Camping
06-20370590

Receptie
0181-412777 (keuze 1)

Sem
06-57958906

Jan de Bruijne
06-24569855

Niek Verbeek
06-41799117

Verlenging seizoenplaats

De zomervakantie staat voor de deur en we hopen dat je geniet van je seizoenplaats. Wil je volgend jaar terugkomen? Vul dan vóór 10 juli het optie- aanvraagformulier in. Na ontvangst van het formulier sturen we een bevestiging per e-mail. Zodra de prijzen bekend zijn, ontvang je een definitieve bevestiging. Hierna heb je nog twee weken om de boeking te accepteren, wijzigingen aan te brengen of te annuleren. Hebben wij op 10 juli geen optie-aanvraagformulier ontvangen, dan komt de plek vrij voor andere gasten. Doe dit snel!! Tot uiterlijk 14 juli houden we de plaats nog vrij!

Aanvraagformulier seizoenplaats

Let op: winterstalling moet apart worden aangevraagd en kost € 175,00 per plek. Het aanvraagformulier is verkrijgbaar bij de receptie of online in te vullen:

Aanvraagformulier winterstalling

Opladen auto

Laten we samen zorgen voor een soepele rotatie bij het gebruik van de laadpalen, zodat iedereen de kans krijgt om de auto op te laden. Tip: schaf een parkeerschijf voor je elektrische auto aan om aan te geven wanneer deze vol is. Vermeld ook je telefoonnummer, zodat anderen je kunnen bereiken als de auto opgeladen is. Overweeg ook eens of het echt nodig is om je auto 100% vol te laden; misschien is 80% genoeg voor je volgende bestemming.

Website Fotos 2400x1600

Belangrijke mededeling over de slagboom

Slagboomgebruik

 • Wacht altijd tot de slagboom volledig geopend is voordat je doorrijdt.
 • Rijd per keer slechts met één auto door de slagboom.
 • De slagboom sluit automatisch na elk voertuig.
 • Onlangs hebben we een extra bord op de slagboom geplaatst om dit te benadrukken.

Te hard rijden

 • We merken dat er te hard wordt gereden op het park.
 • Stapvoets rijden is verplicht. Vooral in de zomervakantie rennen er kinderen rond.
 • Meldingen van te hard rijden nemen we serieus. Bij herhaalde overtreding wordt het kenteken voor bepaalde tijd geblokkeerd en moet de auto buiten de slagbomen worden geparkeerd.
 • Vanwege de veiligheid op het park maken wij hierop geen uitzonderingen.

Laten we samen zorgen voor een veilige en plezierige omgeving voor iedereen!

Camping Brielle speeltuin 23
Camping Brielle receptie 9

Kan ik je ergens mee helpen?