Groene initiatieven bij Camping & Jachthaven de Meeuw

Welkom bij Camping & Jachthaven de Meeuw, gelegen in het prachtige Brielle op het eiland Voorne-Putten. Bij ons bevind je je in een schitterende waterrijke omgeving aan het Brielse Meer, dat bekend staat als een waar watersportparadijs. Met ongeveer tien kilometer aan water biedt het gebied langs de overs; ligweiden, jachthavens, strandjes, horecagelegenheden en campings, waaronder onze eigen Camping & Jachthaven de Meeuw. Een waar genot voor alle liefhebbers van water en vissen. Ons doel is om jou optimaal te laten genieten van je verblijf en van de mooie omgeving, nu en in de toekomst. 

Green Key keurmerk

Een belangrijk aspect van ons MVO-beleid is het streven naar het behalen van het Green Key keurmerk, hét internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche. Bedrijven met dit keurmerk doen er alles aan om het milieu zo min mogelijk te belasten, zonder dat dit ten koste gaat van de comfort en kwaliteit die ze bieden. 

Camping Brielle omgeving 6

Hoe doen wij dit?

Groen, Groener, Groenst

Wij houden van groen in alle opzichten. Ons groenbeheer draagt bij aan een levendige biodiversiteit; zo kiezen we voor zoveel mogelijk groen op het park en zijn we zuinig op onze bomen. Dankzij bomen, kun jij nu ademen. En de lucht die jij elke dag inademt, wordt gezuiverd door de bomen. Sta daar even bij stil. Ook kopen we 100% windenergie in, afkomstig van windmolens uit Europa.

Groene activiteiten

Bij Camping & Jachthaven de Meeuw bieden we een scala aan groene activiteiten die gasten de mogelijkheid geven om de natuur te ontdekken. Van fietsen door de mooie natuur in de omgeving, tot suppen en waterfietsen op het Brielse Meer, er is voor elk wat wils. Speciaal voor kinderen organiseren we educatieve activiteiten die gericht zijn op het leren en genieten van de natuur, zoals huttenbouwen, natuurspeurtochten en natuurbingo.

Vuurwerkvrij park

Bij Camping & Jachthaven de Meeuw kiezen we bewust voor een vuurwerkvrije omgeving. Waarom? Omdat we geloven in een rustige en ontspannen sfeer, waar zowel mens als dier zich op hun gemak voelen. Maar er is meer. Door geen vuurwerk toe te staan, dragen we ook ons steentje bij aan het behoud van het milieu. Geen schadelijke stoffen die in de lucht terechtkomen, geen verstoring van de natuurlijke balans. Vuurwerkvrij zijn is niet alleen goed voor ons welzijn, maar ook voor de planeet.

Een thuis voor vogels en insecten

We bieden een thuis voor vogels en insecten door het plaatsen van nestkasten en insectenhotels. Dat doen we omdat er veel insecten zijn die in aantallen afnemen, en dat terwijl de natuur deze ijverige werkers zo hard nodig heeft.

Tijd om even op te laden

Tijdens je verblijf bij Camping & Jachthaven de Meeuw laad je niet alleen jezelf op, maar ook je elektrische auto, dankzij onze elektrische laadpalen op het park. Heb je jouw elektrische fiets mee om de schitterende omgeving te verkeren? Je vindt een laadpaal op het park. Zo geniet je van een vakantie vol natuur, rust en duurzaamheid, waarbij we samen streven naar een groenere toekomst.

Groene inkoop

We stimuleren het verduurzamen van de samenleving door onze inkoop zo veel mogelijk te richten op verantwoordelijke producten van bedrijven die net als wij net een stap meer willen doen voor het milieu. Hiermee willen wij duurzaam ondernemen zo veel mogelijk ondersteunen, samen sta je nu eenmaal sterker.

Lekker en Gezond

In onze horeca bieden we gezonde en duurzame keuzes aan en aan plastic voor eenmalig gebruik doen we natuurlijk niet.

Recyclestation

Op de camping vind je ons recyclestation. Hier kun je huisvuil, papier, glas, batterijen, frituurvet en tuinafval apart inleveren, zodat het gerecycled kan worden. Hoewel we veel recyclen, laten we het scheiden van plastic afval liever over aan onze afvalverwerker. Het plastic in huishoudafval is namelijk heel divers, waardoor de afvalverwerker dit liever zelf controleert en scheidt voor verdere verwerking. Door dit proces zelf uit te voeren, kan de afvalverwerker een betere kwaliteit garanderen bij het hergebruik van het ingezamelde afval. Ook onze afvalpartner streeft naar maximaal circulair resultaat. Zij richten zich exclusief op het verkrijgen van waarde uit afval in plaats van het verbranden of storten ervan. Maar liefst 89% van al hun afval wordt gerecycled of gebruikt voor energieherwinning. Wij geloven dat deze unieke aanpak van waste-to-product aansluit bij sociale en regelgevende ontwikkelingen. Samen dragen we ons steentje bij aan een schonere en duurzamere omgeving!

Verantwoorde kledingkeuze voor onze medewerkers

Voor onze medewerkers streven wij naar kleding van hoogwaardige kwaliteit die niet alleen comfortabel is, maar ook geproduceerd wordt onder goede arbeidsomstandigheden. Daarom kiezen wij ervoor om samen te werken met producenten die een gedragscode hebben ondertekend die gericht is op het waarborgen van eerlijke en veilige werkomstandigheden, Op deze manier dragen wij niet alleen zorg voor het welzijn van onze medewerkers, maar ook voor de mensen die betrokken zijn bij het productieproces van onze kledingstukken.

Duurzaam schoonmaken en energie besparen

Een warme douche en een schoon toilet zijn essentieel, vooral als je kampeert op de camping. Bij ons gaat comfort hand in hand met milieubewustzijn. In de sanitairgebouwen maken we gebruik van waterbesparende kranen en douchekoppen. Daarnaast zijn de schoonmaakmiddelen biologisch afbreekbaar. Het schoonmaken van onze verhuuraccommodaties gebeurt eveneens met biologisch afbreekbare schoonmaakmiddelen. Binnen de accommodaties maken we gebruik van speciale timer-klokthermostaten die automatisch uitschakelen wanneer er geen gasten aanwezig zijn, om onnodig energieverbruik te voorkomen. Op het gebied van elektra stappen we over op energiezuinige verlichting. Van A tot Z verantwoord.

Een gezamenlijk doel: een beter milieu!

Stichting Trees for All

Voor een beter klimaat is het belangrijk dat we onze CO2-uitstoot drastisch omlaag brengen. Autoritten zorgen voor CO2-uitstoot. Om op de camping te komen heb je meestal de auto nodig. Deze uitstoot kun je compenseren door bij het maken van je reservering te kiezen voor de optie: ‘Compenseer jouw CO2-uitstoot en maak je reis klimaatneutraal’.

De bijdrage dekt de compensatie van de indicatieve CO2-uitstoot van een gemiddelde reis van 450 km en gaat naar gecertificeerde projecten van stichting Trees for All. Lees meer

Reshare

Jaarlijks wordt in Nederland 135 miljoen kleding weggegooid en verbrand. Zonde! Het Leger des Heils zamelt kleding, schoenen en textiel in waarmee we mensen kunnen helpen die deze spullen hard nodig hebben. Dat doen zij onder de naam “ReShare’, “opnieuw delen”. Wij zijn ook een Leger des Heils inzamelpunt. Je vindt de kledingkar ins ons recyclestation. Hier kun je jouw kleding doneren, maar ook ander textiel en schoenen.

EEKO-Box

Wist je dat de meeste cartridges, mobiele telefoons en tablets herbruikbaar zijn? Daarom horen ze ook niet thuis op de grote afvalberg. Samen met het inzamelprogramma van Eeko zorgen we ervoor dat lege cartridges en gebruikte mobiele telefoons en tablets een tweede leven krijgen. Samen zorgen wij zo voor een beter leefmilieu en met de opbrengst van de door jullie en ons ingeleverde cartridges en mobiele telefoons steunen we met elkaar een goed doel. De receptie kiest om de zoveel tijd een nieuw goed doel om de box te legen.

Samen met jou streven we naar een duurzamere toekomst, waarin we kunnen blijven genieten van de prachtige natuur om ons heen. We kijken ernaar uit je te verwelkomen bij Camping & Jachthaven de Meeuw en samen te blijven werken aan een groenere wereld.

Omgeving Camping Brielle Zeeland
Camping Brielle receptie 9

Kan ik je ergens mee helpen?